

Przepis:
Pokrusz ciastka, wymieszaj z roztopionym masłem i wyłóż nimi dokładnie spód tortownicy. Wstaw do lodówki na czas przygotowywania masy.
Wymieszaj serki waniliowe z serem sernikowym.
Jagody zblenduj z cukrem, tak by pozostały kawałeczki owoców. Dodaj do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Ubij śmietanę na sztywno i dodaj ją do masy jagodowo-serowej. Wymieszaj.
Żelatynę rozpuść w ok.100 ml gorącej wody. Dobrze wymieszaj żelatynę, aby nie było w niej żadnych drobinek. Dodaj do masy jagodowo-serowej i dobrze wszystko wymieszaj.
- Wstaw masę do lodówki na ok.20 min., jeśli po tym czasie masa zaczęła tężeć to możesz wyłożyć ją na spód z ciastek i pozostawić w lodówce na ok. 3 godziny.Jeżeli masa nie tężeje to rozpuść jeszcze żelatynę i dodaj do masy. Wstaw do lodówki i sprawdź po ok.20 min.
Gdy ciasto będzie kończyć swój 3 godzinny pobyt w lodówce, rozpuść czekoladę z olejem i masłem w kąpieli wodnej. Wyjmij ciasto z lodówki, obkrój tak, by swobodnie wyszło z tortownicy. Oblej ciasto polewą i włóż do lodwóki, aby polewa zastygła.