Przepis:
Zagnieć wszystkie składniki ciasta. Gotowym ciastem wyłóż formę i piecz w 180 stopniach C ok.25-30 min. Uważaj, żeby nie przeciągnąć ciasta w piekarniku, bo będzie bardzo suche.
Jagody zblenduj na gładką masę, dodaj serek i dokładnie wymieszaj (możesz wymieszać przy pomocy blendera).
W szklance rozpuść żelatynę w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszaj, aby nie pozostały żadne drobinki. Mieszanka ma mieć konsystencję tężejącej galaretki.
Po łyżeczce dodawaj rozpuszczoną żelatynę do zblendowanych jagód z serkiem i wszystko dokładnie mieszaj. Odstaw do lodówki do momentu aż cała masa zacznie tężeć (musi dać się swobodnie wyłożyć na ciasto). Jeżeli mus nie tężeje to dodaj jeszcze rozpuszczonej żelatyny i ponownie włóż do lodówki.
Gdy mus nie będzie już taki płynny wyłóż go na ciasto i wstaw do lodówki na ok.30 min.Zanim wstawisz ciasto do lodówki możesz udekorować je jagodami, delikatnie wciskając je w mus.