Sałatka z jajkiem i carpaccio z buraka

13621894_1055464731157805_778140383_o

Przepis:

  1. Sałaty dobrze opłucz. Jarmuż i rzymską porwij na kawałki.
  2. Jajka ugotuj na twardo. Kuskus zalej gorącą wodą i z odrobiną soli, trochę ponad poziom kaszy.

  3. Buraka (lub malutkie buraczki z botwinki) obierz i pokrój w cienkie plasterki. Przygotuj marynatę: oliwę, ocet, pieprz, sól i bazylię wymieszaj w odpowiadających Ci proporcjach smakowych.
    Zalej plastry buraka marynatą. Odstaw na trochę do lodówki (najlepiej na kilka godzin).
  4. Ułóż na talerzu sałaty, następnie wyłóż kuskus i carpaccio z buraka. Na koniec połóż ćwiartki jajek i polej wszystko marynatą z carpaccio.

Klaudia & Co.